Класация на смартфоните с най-вредно излъчване

В Интернет има огромно количеството информация за вредното влияние и лъчение от мобилните смартфон телефони.

Някои казват, че излъчваната радиацията е безвредна други, че вреди, повечето от вас са си отговорили сами за себе си.

Информация за вредно лъчение от мобилните телефони
Снимки: Pixabay

В Интернет има огромен брой статии за изследвания представени от авторитетни организации потвърждаващи тезата за вредното влияние на мобилните телефони върху човешкото здраве и причина за редица заболявания, като рак на мозъка, очите, импотентност и др.

Ако сте загрижени за вашето здраве в тази статия са Смартфоните, които според BFS.deDigital Information World и YahooTech са с най-вредно лъчение и трябва да избягвате.

Кои са смартфоните излъчващи най-много радиация?

Данните на Германската федерална служба за радиация, могат да ни помогнат да определим кои смартфони, къде са позиционирани в тази нежелана за производителите класация.

Apple беше най-лошият пример в това отношение, като iPhone 7 и 8 бяха сред телефоните с най-високо излъчване на радиация в историята, но те намалиха тези вредни излъчвания в по-новите модели.

Следователно iPhone X и другите от тяхната линия вече не са класирани на върха на скалата, въпреки, че все още са далеч от смартфоните, излъчващи най-малко радиация.

Смартфоните излъчващи най-много радиация 2023
Смартфоните с най-вредно излъчване в момента / www.bfs.de



СПОМЕН: Смартфоните с най-вредно излъчване за 2014 г.

  1. Motorola Droid Maxx A
  2. Motorola Droid Ultra
  3. Motorola Moto E
  4. Аlcatel One Touch Evolve
  5. Huawei Vitria

Според федералната комисия по комуникации на Съединените щати, максимумът на тестваните специфични стойности на радиация от мобилните телефони (SAR) не трябва да надхвърля 1,6 W/kg.

Вижте максимумът на специфични стойности на радиация от мобилните телефони

В тази статия за смартфони с вредно лъчение за 2014 г. е направена класация на тези, които се приближават най-близо до допустимите стойности на радиация.

 5  Huawei Vitria

Започваме с номер 5 в класацията Huawei Vitria със SAR рейтинг 1.49, GSM телефон от нисък клас с операционна система Аndroid на много ниска цена.

Изглеждащ като „крещяща“ сделка но единствената уловка е, че можеш бавно да бъдеш стерилизиран с това чудо на техниката в джоба.

 4  Аlcatel One Touch Evolve

Номер 4 в класацията Аlcatel One Touch Evolve със SAR рейтинг 1,5 така, че сте предупредени. Ако имате този GSM телефон причината е само една, много изгодната сделка.

Освен това според колегите от YahooTech екранът е неясен, размазан, версията на операционната система в смартфона Android е стара и бавна а процесорът няма 4G покритие и също е бавен.

 3  Motorola Moto E

Номер 3 с рейтинг 1,5 е Motorola Moto E, един от най-добрите бюджетни GSM телефони, но трябва да се спомене, че Моtorola G е далеч по-добър от него и заслужено липсва в тази класация.

Също така Motorola E си има и някои предимства - Android Kit Kat, 4,3- инчов екран, 1 GB RAM, водоустойчиво покритие, защитаващо от дъжд или от внезапна и неочаквана загуба на контрол при уриниране.

 2  Motorola Droid Ultra

Номер 2 в класацията е Motorola Droid Ultra със SAR рейтинг от 1,54. След тези данни вече знаем какво се крие зад това Ultra, ултра доза радиация при това на супер висока цена.

След изнесената информация до тук започнахме да мислим, че всичко това е конспирация за облъчване на бедни хора :), излиза, че е конспирация за облъчване на Android потребители.

 1  Motorola Droid Maxx A

И накрая номер 1 е телефонът с допълнителни функции, като джобен нагревател, Motorola Droid Maxx A със SAR рейтинг 1,54 и 15 часа живот на батерията, който е на границата за официално допустимо ниво на облъчване и вреди по цял ден на вашите полови органи.


Според Доналд БелЖивота на батерията на този смартфон е правопропорционален на растежа на туморите. Мне, просто се шегувам... вероятно е наред. Вероятно.“

Източник: YahooTech

Така, имате списък с телефони, които може да искате да избягвате, ако сте хипохондрици. Сега няколко съвета как да се предпазите от вредното влияние на мобилните телефони.
  • Не трябва да се говори повече от две минути на телефонен разговор, след този период вашият мозък започва да се нагрява в буквалния смисъл на думата.
  • Трябва да има интервал между проведените телефонни разговори от поне 30-40 минути.
  • По време на сън телефонния апарат не трябва да е близо до вас.
  • Телефонът не трябва да се носи на врата или в джоба. Последни изследвания на учени от цял свят показват влошаване на качеството на спермата при мъже носещи телефона си близо до интимните части.
  • Всички тези съвети се отнасят в още по-голяма степен за децата, защото техните тъкани все още се развиват и могат да бъдат лесно увредени от радио вълните излъчвани от телефоните.

Има много информация анализираща въздействието на радио вълните върху здравето на човек, но дали мобилните GSM телефони са вредни няма представени официални данни потвърждаващи тази позиция.

Според някои по-крайни тези, подобна информация се укрива, като причините са изцяло икономически. И все пак няма официални научни доказателства в подкрепа на тезата за връзка между излъчванията на мобилните телефони и някои тежки заболявания.


Публикуване на коментар

0 Коментари