ТОП 5 на най-добрата безплатна програма за редактиране на снимки

Редактирането на снимки обхваща процесите, променящи изображенията. Редакторът на изображения или фото редактора е софтуерна програма, използвана, за редактиране или по друг начин казано за манипулиране на графичните изображения.

Графичните софтуерни програми, които могат да бъдат широко групирани във векторни графични редактори, растерни графични редактори и 3D моделиране, са основните инструменти, с които потребителят може да манипулира, да подобрява и трансформира изображенията.

Най-добрата програма за редактиране на снимки

Най-често използвания и мощен графичен редактор е Adobe Photoshop, но за съжаление този чудесен софтуер е платен.

Потребителите използващи Microsoft Windows могат също да използват предварително инсталираната програма MSPaint за редактор на изображения. Има разбира се и много добри безплатни програми за редактиране на цифрово изображение, които могат да бъдат до известна степен алтернатива на Adobe Photoshop.

В тази статия ще ви предложим няколко безплатни редактори на снимки, които ще ви свършат чудесна работа.

  1. Paint.NET Free Image Editor
  2. Gimp Image Manipulation Program
  3. Fotor Photo Editor
  4. Photo Pos Pro Photo Editor
  5. PixBuilder Photo Editing Software
  6. Fotophire Editing Toolkit

 1  Paint.NET Free Image Editor


Paint.NET Free ImageEditor е лек и бърз редактор на снимки

Paint.NET Free ImageEditor е много лек и бърз редактор, с чиято помощ можете да моделирате вашите снимки и да добавяте разнообразни ефекти.

Вероятно визията на програмата ще ви изглежда много позната защото наподобява тази на MSPaint. В ляво има малка странична лента за бърз достъп до някои от основните възможности за редактиране, като запълване, изтриване или добавяне на текст, както и по-подробни възможности за коригиране и добавяне на ефекти разположени в горната част от прозореца на програмата.

С Paint.NET можете да премахвате червени очи, да променяте контраста на снимка, да направите небето зелено, да нарисувате на брат си един фалшив мустак или да конвертирате изображение да изглежда, като маслена живопис. Като обобщение можем да кажем, че Paint.NET е един мощен редактор на снимки, с много интуитивен и лесен за употреба интерфейс.



 2  Gimp Image Manipulation Program


Gimp Image Manipulation Program е също мощен редактор на изображения

Gimp Image Manipulation Program е също изключително мощна програма, която прави всичко, което бихте очаквали от един редактор на изображения и всичко това без да ви струва и стотинка.

През годините Gimp имаше репутацията на труден за използване редактор на снимки и без много от функциите на Adobe Photoshop. Реалността го е променила драстично през последните няколко години.

GIMP вече има много компетентен потребителски интерфейс, както и обширен и мощен набор от функции. Gimp Image Manipulation Program не е толкова популярна, като Adobe Photoshop но съдържа повечето от неговите компоненти.

Менюто също много наподобява това на Фотошоп – File / Edit / Select / View / Image / Filters и Help, макар и в малко по-различна конфигурация и възможности. За тези, които искат да експериментират с платформа за обработка на изображения, GIMP е една невероятна възможност.


 3  Fotor Photo Editor


Fotor Photo Editor е редактор с много лесен за използване интерфейс

Fotor Photo Editor е мулти платформа за редактиране на снимки, която предлага страхотен набор от инструменти и ефекти в един наистина лесен за използване интерфейс.

Ефектите са особено впечатляващи, не само от гледна точка на разнообразие - можете просто да кликнете върху ефект за да го приложите, а след това да използвате плъзгача, за да регулирате силата.

Fotor по същество е онлайн редактор на снимки, но вие също можете да го ползвате и като десктоп софтуер, който да инсталирате на компютъра. Неговият бърз и интуитивен дизайн и напреднали техники за редактиране на снимки са подходящи за всеки, който иска да опита.

Само с няколко клика можете да постигнете впечатляващи резултати, които ще ви позволят да развиете творчество си, без да се налага да се учат някои от объркващите тънкости на другите графични редактори. Основно предимство на програмата е богатия набор от инструменти и ефекти, които правят редактирането на снимки забавно и пристрастяващо.


 4  Photo Pos Pro Photo Editor


Photo Pos Pro Photo Editor балансира между качества, като мощ и използваемост

Photo Pos Pro Photo Editor върши страхотна работа, като балансира между качества, като мощ и използваемост.

Интерфейсът на Photo Pos Pro е изчистен и опростен, с всички нужни инструменти за редактиране, изложени спретнато по протежение на страните и в горната част на основния екран, който показва вашата снимка.

Когато задържите курсора на мишката върху икона от инструментите, ще ви се появи балонче с информация каква е точно нейната функция, въпреки че в много от случаите дизайна й е очевиден.

Масивът от инструменти за редактиране, които Photo Pos Pro ни представя е наистина богат. Всеки инструмент за автоматична редакция е точно там, където трябва да бъде, от основните, като корекция на червени очи, до автоматичните изостряне и замъгляване, топли и студени цветове, добавяне на рамки и специални ефекти, както и много др. Програмата ни предлага разбира се и инструменти за рисуване, както и възможност за работа със слоеве.


 5  PixBuilder Photo Editing Software


PixBuilder PhotoEditing Software е много добра програма за редактиране на изображения

PixBuilder PhotoEditing Software е безплатна програма за редактиране на цифрови изображения и преоразмеряване.

PixBuilder ви позволява да използвате следните функции за управление на цветовете: яркост / контраст, баланс на цвета и манипулация на нивата. За професионални резултати, можете да използвате функцията Curves, както и да манипулирате изображението с цветовите канали.

Layers (слоеве) концепцията, стъпка връщане назад с бутон Undo, поддръжката на градиенти и маски, както и текстовите слоеве, правят PixBuilder една чудесна графична програма за обработка на снимки и създаване на илюстрации.

Можете да използвате и вградените инструменти за рисуване, функции за създаване на сложни форми и растерни ефекти, различни видове размазване и подобряване на рязкостта. За други нужди, можете да използвате стандартен набор от графични софтуерни функции, като: завъртане, преоразмеряване, добавяне на воден знак, лечебна четка и много др.


 6  Fotophire Editing Toolkit


Fotophire Editing Toolkit е мощна програма за редактиране на снимки

Fotophire Editing Toolkit е мощен пакет за редактиране на снимки, който включва Photo Editor, Photo Cutter и Photo Eraser.

Софтуера ви позволява да добавяте повече от 200 фотографски ефекта върху снимките, да изрязвате снимки, да премахвате нежелани обекти от вашето изображение с няколко бързи кликвания.

Освен споменатите функции, тази програма също така предоставя полезни функции, които ще ви улеснят в света на фотографията, като например Creative Blur, Color Correction, Персонализиране на рамката за снимки, премахване на фон, създаване на фотомонтаж, премахване на воден знак, дата, печат, фиксиране на стара снимка и др.

С помощта на Fotophire Editing Toolkit ще можете да обработите снимките си по-лесно и да ги направите по-впечатляващи.



Публикуване на коментар

0 Коментари