ТОП 5 на най-добрият безплатен аудио плейър за Windows

Има много популярни уеб сайтове, които притежават огромна база данни от видео клипове, като YouTube и Vbox7, но все още всеки от нас съхранява любимите си MP3-ки и музикални колекции на своя компютър.

Ето защо един добър музикален плейър би бил едно добро допълнение към софтуера за вашия персонален компютър.

Кой е най-добрият безплатен аудио плейър за Windows

Windows идва с вградената програма Windows Media Player, която е доста прилична с изключение на ограничения брой поддържани формати. Разбира се можете да инсталирате външни кодеци, като K-Lite Codec Pack, за да поддържа всички формати, които ви трябват, но вместо това може би е по-добре да изтеглите някой от тези страхотни безплатни аудио плейъри.

Те притежават повече възможности от Windows Media Player, като например интелигентно маркиране, организация, сваляне на текстове за песни от интернет, много по-добра адаптивност и др.

В тази статия ви предлагаме някои от най-добрите безплатни аудио плейъри за операционна система Windows.

  1. Aimp Free Audio Player
  2. MusicBee Free Manager and Player
  3. Foobar2000 Free Audio Player
  4. MediaMonkey Free Jukebox
  5. MusicZen MP3 File Organizer

 1  Aimp Free Audio Player

Aimp безплатен аудио плейър за Windows

Aimp (Artem Izmaylov Media Player) е симпатична руска програма за възпроизвеждане на аудио файлове, която притежава много възможности и е изключително малка като размер. Aimp е много гъвкав музикален плейър, който поддържа над 20 аудио формата и 32-битов цифров звук.

С Aimp получавате достъп до Shoutcast и Icecast Интернет радио и ви позволява да записвате това, което чувате. Той разполага с 16-лентов графичен еквалайзер, заедно с контрол на скорост, темпо, ехо, добър бас усилвател и др.

Програмата може да възпроизвежда вашите CD-та, но не може да ги Rip-ва или конвертира от един формат в друг. Плейърът е с променящ се дизайн и съдържа шест скина в инсталационния файл, а ако направите едно бързо търсене в Google ще намерите множество допълнителни кожи.

Aimp е красив, лесен за използване, подходящ за начинаещи потребители и много напомня на Winamp.


 2  MusicBee Free Manager and Player

Можете да добавяте допълнителни приставки в аудио плейъра

MusicBee е отличен музикален плейър за тези, които имат огромна колекция от музика, която искат да организират. С MusicBee можете да импортирате вашите съществуващи iTunes и Windows Media Player библиотеки и ви позволява да маркирате всеки файл, както намерите за добре.

С MusicBee можете също да организирате любимите си подкасти, аудио книги и радио станции. С 10-бандовия си еквалайзер, функция за плавен преход, възможност за възпроизвеждане без паузи, опции за настройки на аудио качеството са в изобилие в MusicBee.

Можете да добавяте допълнителни приставки, които са на разположение за допълнителна персонализация, както намерите за добре. Множеството функции на аудио плейъра, го правят чудесен избор за тези, които търсят силно изживяване при прослушване на своите песни.

Пакетът също така включва надежден CD Ripper с AccurateRip проверка, както и файл конвертор. MusicBee поддържа следните формати: MP3, WMA, WAV, OGG, FLAC, MP4, M3U, AIFF, ALAC, APE, BWF, CDA, PLS, TTA, ТАК, SPX.


 3  Foobar2000 Free Audio Player

Аудио плейър с богат набор от функции

Foobar2000 е безплатен аудио плейър, който въпреки своята простота на използване, има богат набор от функции, насочени към по-опитните слушатели. Съвместим с повечето аудио формати, Foobar2000 може да Rip-ва вашите CD-та, да прекодира поддържаните формати, както и бързо да персонализира своя интерфейс.

Той е известен като много добре функциониращ музикален плейър с може би най-ниското използване на RAM и процесор. Неговият напълно адаптивен интерфейс може да бъде променян със системата от панели, които можете да пренаредите както желаете, да персонализирате цветовете, шрифтовете и т.н.

Foobar2000 има вграден конвертор базиран на командни енкодери, точно толкова адаптивни, колкото всичко останало.

Foobar2000 е модерният еквивалент на Winamp, настолен аудио плейър с концентрация върху качеството, подходящ за напреднали потребители със своите огромни възможности.



 4  MediaMonkey Free Jukebox

Чудесен аудио плейър за организиране и прослушване на музикални файлове

MediaMonkey е чудесна програма за организиране и прослушване на музикални библиотеки от всякакъв размер.

Програмата може автоматично да преименува вашите MP3 файлове и да промени пътя им когато ги организирате. Тя може да поправи счупени ID3 тагове и да ви покаже кои песни са дублирани, улеснява ви при споделянето на музиката си с други устройства, включително Apple и Android, Smart телевизори, DNLA - съвместими блу-рей плейъри и така нататък.

Media Monkey поддържа невероятните 100,000 файлове и различни видове плейлисти, като в същото време ви улеснява при маркирането и организирането на вашите песни.

Не на последно място Media Monkey ви позволява да записвате и да рипвате CD дискове, а неговият конвертор ви позволява да преобразувате най-разпространените аудио форматиMP3, WMA, FLAC, OGG. Програмата притежава и други функции, но са твърде много за да бъдат изброени тук.


 5  MusicZen MP3 File Organizer

MusicZen аудио плейър и музикален организатор в едно

MusicZen е невероятно опростена и много полезна програма, която може да укроти и подреди най-разбърканата музикална колекция, като премества и преименува аудио файловете, докато получавате съобщения за дублирани песни.

По подразбиране програмата е настроена да подрежда вашата музика по изпълнител, след това по година и накрая по албум, но можете да промените това ако не ви харесва. Неговата опростена работа означава, че в същото време MusicZen е много бърз, така че ако сте отлагали подреждането на вашите папки с музика, не е нужно да отлагате повече.

За разлика от други музикални организатори, MusicZen не използва база данни за организиране на вашата музика, а създава реална структура от папки на вашия компютър, в който файловете се копират или преместват.

MusicZen може да организира само MP3 файлове, които са правилно маркирани, то тя има проблем с файлове с липсващи ID тагове, които ще бъдат копирани в папка "Unknown" (Непознати).



Публикуване на коментар

0 Коментари